Studeertips voor de zomer

28 juni 2019

Misschien volg je een leuke zomerworkshop dit jaar?
Of heb je geen les en wil je thuis zelf verder studeren?
Je wil eindelijk die improvisatie of de ademhaling gaan oppakken? De zomer is vaak wat minder druk en daarom een mooie tijd om thuis meters te maken.
Hierbij vijf tips die je helpen om helemaal in de flow te komen!

1. Begin met vijf minuten geconcentreerd inspelen
En als het bij die vijf minuten blijft is het ook niet erg! Met vijf minuten geconcentreerd spelen bereik je meer dan met 15 minuten achteloos toeteren. Waarschijnlijk ben je daarna meer gefocust én goed ingespeeld. De rest van je sessie zal er veel baat bij hebben.

2. Stel voor jezelf je inspeeloefeningen samen en herhaal deze een week of maand
Bekijk voor tips hierover het volgende blog: https://desaxschool.nl/tips/tips-voor-het-inspelen/

3. Herhaal leuke stukken
Niet steeds iets nieuws oefenen, of iets wat je nog niet onder de knie hebt. Veel herhalen en echt muziek maken is leuk én belangrijk! Je techniek wordt vloeiender en je kunt echt in de flow komen wat gewoonweg heerlijk is.

4. Verdeel in kleine stappen
Stel je doelen maar neem kleine stappen. Ik zie nogal eens dat er grootse doelen worden gesteld en als ze niet binnen de gestelde termijn worden gehaald (en dat is vaak binnen één poging :-)) is er teleurstelling en daardoor verminderde motivatie. Bedenk wat de kleinste stap is op weg naar je doel en vier het als je deze hebt gemaakt. Hoe kleiner de stappen hoe meer je te vieren hebt…

5. Maak je muziekplek comfy en helemaal van jou
Maak een goeie plek voor jezelf waar je je kunt terugtrekken. Het liefst met je instrument op een standaard zodat je hem zo kunt pakken. Koptelefoon en tablet/laptop ernaast of een CD speler, alles klaar om meteen van start te gaan!

Veel studeerplezier!
Floor Wittink

Please follow and like us:
Floor Wittink

About the Author

Floor Wittink

Leave a Comment:

All fields with “*” are required

Leave a Comment:

All fields with “*” are required

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial