Online saxcursus Jouw ultieme sound

Speel je saxofoon en wil je je klank voller, ronder, krachtiger of juist subtieler willen maken en ben je benieuwd hoe je speciale effecten maakt, zoals vibrato en bending? In deze cursus leer ik je stap voor stap jouw techniek verbeteren en het maximale uit je sax te halen.

Onderwerpen die aan bod omen zijn; embouchure, mondholte/keel, ademhaling, zuiverheid, aanzet, vibrato en bending (glijers).

De cursus is volledig online. Je ontvangt zeven lessen in je mailbox met video’s, PDF’s en oefeningen. Deze kun je zo vaak en wanneer je wilt bekijken. Daarnaast kun je van zes lessen de replay van gegeven webinars bekijken, met extra uitleg en vragen van deelnemers. En: je kunt ook de lessen apart bestellen.
Bekijk hier een preview van de eerste les over de embouchure

Mijn naam is Floor Wittink en ik heb in 2002 mijn Masterdiploma Klassiek saxofoon behaald bij Johan van der Linden. Tijdens en na mijn studie heb ik in verschillende kamermuziekensembles, muziektheaterproducties en symfonieorkesten gespeeld. Daarnaast geef ik meer dan 20 jaar saxofoonles en workshops.

INHOUD

De lessen gaan over embouchure, mondholte/keel, ademhaling, aanzet, vibrato en bending. Je krijgt inzicht in hoe deze technieken je klank beïnvloeden en je krijgt oefeningen mee. Deze oefeningen zijn geen quick fix: ze zijn bedoeld om regelmatig voor langere tijd te doen. Op deze manier wordt je je bewust van de bewegingen en automatiseer je ze. En pas dan kun je ze goed gebruiken om muziek mee te maken. Maar je hoeft er ook niet op te zwoegen: 5 tot 10 minuten aan het begin van elke sessie is voldoende. Wel het liefst een aantal keren in de week, hoe vaker hoe beter!

VOOR WIE

Deze cursus is voor jou als je je klank verder wilt ontwikkelen en met meer vrijheid wilt spelen. Het is voor spelers die de basis onder de knie hebben. Tot en met de gevorderde spelers kan de cursus worden gevolgd, want er zijn altijd weer nieuwe tips toe te passen.NB: Als je begint met saxofoon spelen raad ik je aan om een professionele docent te nemen. Alleen dan kun je een goede basis opbouwen.

DOEL

Het doel van deze cursus is om een mooie klank uit de sax te kunnen halen maar vooral ook om te kunnen kleuren; zodat je met de noten een verhaal kunt vertellen. Ook leer je met meer gemak te spelen.

HOE WERKT HET

Elke les bevat video’s met uitleg en oefeningen. Bijgevoegd is een document met samenvatting en de oefeningen nog eens in een schema gevat. Je bent ongeveer 15 minuten kwijt met het bekijken van de video’s. De oefeningen doe je elke keer aan het begin van je oefensessie. Hoe vaker hoe beter, maar niet langer dan 5 tot 10 minuten full focus.

Je vindt ook bonus oefeningen: deze zijn voor de speler die (nog) meer uitdaging zoekt.

HOE LANG KAN IK EROVER DOEN?

Je kunt zelf kiezen hoe lang je over een les doet. Je kunt ook een maand over een les doen en dat is zelfs heel goed want dan heb je de tijd om de nieuwe techniek te leren.

NB: De lessen zijn niet toevallig in deze volgorde: de oefeningen bouwen voort op de vorige.

Bestel deze cursus

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial