Docenten

Floor Wittink, eigenaar de Saxschool (geeft les op de donderdag)

In 2014 richtte ik de Saxschool op. Mijn wens was een school te creeren die inspireert, hoge kwaliteit levert en aansluit bij al die verschillende mensen die graag saxofoon willen leren spelen.  Een andere wens was om samen te gaan werken in een team van saxofoondocenten, ieder met eigen specialisatie. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en hebben we een geweldige groep studenten, een divers team bestaande uit drie docenten en samenwerking met Cultuur 19 en de plaatselijke orkesten

Bij mij kun je je specialiseren in klassieke muziek en volwassenen kunnen bij mij saxworkshops volgen over diverse onderwerpen. Ook kan ik je helpen met je techniek, bijvoorbeeld als je al langer speelt en je klank, ademhaling of motoriek wilt verbeteren.
Beginnende spelers geef ik all-round les dat wil zeggen dat meerdere muziekstijlen aan bod komen evenals veel verschillende werkvormen: noten lezen is belangrijk maar ook naspelen op gehoor, improviseren en samenspelen. Maar wat we aanpakken in de les hangt vooral af van wat de cursist leuk vindt, hoe hij of zij leert en wat voor muziek graag wordt gespeeld.
Samenspel is het leukste wat er is. Ik speel piano en vind het erg leuk om te begeleiden.

Achtergrond

Ik ben klassiek opgeleid en heb mijn Masters diploma klassiek saxofoon behaald. Ik heb gespeeld met verschillende ensembles en symfonie orkesten. Daarnaast heb ik gewerkt in muziektheater producties en in crossover projecten waarin allerlei stijlen en ook improvisatie bij elkaar komen. Momenteel speel ik voornamelijk kamermuziekconcerten en concerten met verhalen van Toon Tellegen op diverse podia en in huiskamers.

Naast het spelen geef ik inmiddels bijna twintig jaar saxofoonles en ook dat is een passie van mij. Ik ben geïnteresseerd in hoe mensen leren en vind het leuk om ieders muzikaliteit en plezier zoveel mogelijk naar boven te halen. Ik heb daarom het boek 'Hoe je als muzikant een bloeiende lespraktijk opbouwt' geschreven. Dit gaat onder mee over co-creatief lesgeven en hoe wij musici kunnen aansluiten bij alle verschillenden cursisten die er zijn. Ook vertelt het over mijn persoonlijke ervaring van twintig jaar lesgeven.

Daarnaast heb ik het e-boek 'Spelen vanuit je hart' geschreven met praktische musiceer tips voor muzikanten. Op de site Spelen vanuit je hart is informatie over beide boeken te vinden evenals de workshops die ik hier over geef. 

Ik geef regelmatig workshops aan saxofoonspelers, aan harmonie- en fanfare orkesten en aan docenten.

www.floorwittink.nl

www.spelenvanuitjehart.nl

Miriam Stoffelsma (geeft les op de woensdag)

In mijn lessen vind ik het belangrijk dat je je instrument goed beheerst, er plezier is en je veel muziekstijlen kunt spelen. Ik vind het leuk je te laten kennismaken met muziek en het gevoel wat muziek losmaakt. Voor mij is het een uitdaging om je te helpen om je smaak te ontwikkelen; wat vind jij mooie muziek en wat vind jij een mooie klank? Daarnaast vind ik het belangrijk om jouw zelfvertrouwen te ontwikkelen door te focussen op je kwaliteiten en die zoveel mogelijk te benutten. Ik vind het interessant hoe mensen leren en zoek altijd een manier van lesgeven die het beste daarbij past. Ik leg je veel muziek voor en hoop dat je ervan gaat genieten!

Achtergrond

In 2017 heb ik mijn Masters diploma klassiek saxofoon cum laude behaald bij Johan van der Linden aan het Utrechts Conservatorium. Mijn bachelor diploma heb ik in Groningen behaald. Als saxofoniste ben ik werkzaam bij het Orkest van de Koninklijke Marechaussee en remplaceer ik bij diverse professionele orkesten zoals het Noord Nederlands Orkest, Koninklijke militaire kapel ‘Johan Willem Friso’, Rotterdams Philharmonisch en het St. Petersburgh State Symphonic Orchestra.
Daarnaast speel ik kamermuziek in het SAKS saxofoonkwartet, het Utrechtse Artex saxofoonkwartet en het Tango-ensemble Sexteto Recuerdo.

Als saxofoondocente heb ik gewerkt bij Kunstencentrum Atrium te Sneek en bij de vereniging Prinses Irene in Huizen.

Pierre Roomenburg (geeft les op de dinsdag)

Ik geef inmiddels vele jaren met plezier saxofoonles bij het Houtens Muziekcollectief en nu ook bij de Saxschool in mijn woonplaats de Meern. In mijn lessen komen traditionele oefeningen en saxofoontechnieken aan bod evenals verschillende muziekstijlen zoals blues, jazz, pop, klassiek en Zuid Amerikaans. Belangrijk daarbij is wat jij als cursist graag wilt leren spelen.
Er wordt in de les veel aan samenspel gedaan: hetzij door begeleiding van piano of CD of samen met mij of andere cursisten op saxofoon. Naast het lezen van bladmuziek is er zeker ook ruimte voor improviseren en uit het hoofd spelen. Ik geef mp3 begeleidingen mee om thuis te kunnen oefenen hierin.


Achtergrond

Ik ben afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium en heb door de jaren heen op verschillende muzikale vlakken ervaring opgedaan. Ik heb mijn uitvoerend musicus diploma klassiek saxofoon behaald maar interesseerde me al tijdens mijn klassieke studie voor jazz en popmuziek. Daarom volgde ik jazzlessen bij onder andere Piet Noordijk en Marc Scholten (eerste saxofonist van het Metropool Orkest). Ik heb gespeeld in big bands, jazz combo, pop bands, saxofoonkwartet, saxofoonorkest, fusion band, klassiek ensemble, dixieland band en theaterproducties. Ook heb ik diverse TV optredens gedaan. Momenteel treed ik wekelijks op met diverse DJ's en leid ik de band Celebration. Deze band speelt verschillende muziekstijlen zoals soul, jaren 70 disco, pop, Zuid Amerikaans, reggae en funk. Daarnaast ben ik freelance studiomuzikant.

Meer informatie en muziek is te vinden op www.pierreroomenburg.nl

Kitty Looten (geeft les op de maandag)

Ik deel graag mijn liefde voor muziek! Spelen van blad, improviseren en samenspel komen allemaal aan bod in mijn lessen voor zowel de beginnende als de gevorderde saxofonist. Ook kan ik als gewenst aandacht besteden aan het zelf schrijven van muziek. Ik vind een goede wisselwerking belangrijk en daarom stem ik het lesmateriaal graag af op jouw wensen en behoeften.

Als gevorderde speler kun je bij mij terecht als je je de swing feel eigen wilt maken en als je wilt leren improviseren aan de hand van bekende jazz standards.


Achtergrond

Aan het Conservatorium van Utrecht studeerde ik saxofoon lichte muziek bij Piet Noordijk, Toon Roos en Marc Scholten (eerste saxofonist van het Metropool Orkest). Sinds die tijd heb ik in verschillende formaties gespeeld: variërend van jazztrio tot big band en musicalorkest. Ook leidde ik mijn eigen band, het Kitty Looten quartet, waar ik zelf de muziek voor schreef. Nog steeds vind ik het leuk om mijn eigen muziek te schrijven voor de bezettlingen waarin ik speel.

Naast werkzaam bij de Saxschool, geef ik saxofoonles bij Muziek in de Wijk in Utrecht.

www.kittylooten.nl

Follow by Email
LinkedIn
Share