Docenten

Floor Wittink, eigenaar de Saxschool

In 2014 richtte ik de Saxschool op. Ik wilde graag de ideeën die ik had over het aanbieden van lessen in praktijk brengen. Zodat dit zou aansluiten bij de manier van lesgeven die ik had ontwikkeld. Een van mijn wensen was om samen te gaan werken in een team van saxofoondocenten, ieder met eigen specialisatie. Ik ben heel blij dat dit is gelukt!

Bij mij kun je je specialiseren in klassieke muziek en volwassenen kunnen bij mij saxworkshops volgen over diverse onderwerpen. Ook kan ik je helpen met je techniek, bijvoorbeeld als je al langer speelt en je klank, ademhaling of motoriek wilt verbeteren.
Beginnende spelers geef ik all-round les dat wil zeggen dat meerdere muziekstijlen aan bod komen evenals veel verschillende werkvormen: noten lezen is belangrijk maar ook naspelen op gehoor, improviseren en samenspelen. Maar wat we aanpakken in de les hangt vooral af van wat jij leuk vindt, hoe jij leert en wat voor muziek je graag wilt spelen.
Samenspel is het leukste wat er is. Ik speel piano en vind het erg leuk om te begeleiden. Ik speel natuurlijk ook regelmatig met de saxofoon mee in de les.

Achtergrond

Ik ben klassiek opgeleid en heb mijn Masters diploma klassiek saxofoon behaald bij Johan van der Linden aan de Messiaen Academie. Ik heb veel hedendaags gecomponeerde muziek gespeeld met ensembles en symfonie orkesten. Daarnaast heb ik gewerkt in muziektheater producties en in crossover projecten waarin allerlei stijlen en ook improvisatie bij elkaar komen. Ik heb deel uitgemaakt van het Esquire Saxofoonkwartet en gewerkt met onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Holland Opera, pianiste Anna van Nieukerken, gitarist Jonas Skielboe, harpiste Merel Naomi en de band Jaghaa. Daarnaast heb ik meegespeeld met diverse harmonie- en fanfare orkesten zoals Noordenwind en het Noordhollands Fanfare orkest. Momenteel speel ik voornamelijk kamermuziekconcerten op diverse podia en in huiskamers.

Naast het spelen geef ik inmiddels bijna twintig jaar saxofoonles en ook dat is een passie van mij. Ik ben geïnteresseerd in hoe mensen leren en vind het leuk om ieders muzikaliteit en plezier zoveel mogelijk naar boven te halen. Ik heb daarom het boek 'Hoe je als muzikant een bloeiende lespraktijk opbouwt' geschreven. Dit gaat onder mee over co-creatief lesgeven en hoe wij musici kunnen aansluiten bij alle verschillenden cursisten die er zijn. Ook vertelt het over mijn persoonlijke ervaring van twintig jaar lesgeven.

Daarnaast heb ik het e-boek 'Spelen vanuit je hart' geschreven met praktische musiceer tips voor muzikanten. Op de site Spelen vanuit je hart is informatie over beide boeken te vinden evenals de workshops die ik hier over geef. 

Ik geef regelmatig workshops aan saxofoonspelers, aan harmonie- en fanfare orkesten en aan docenten.

Artikelen:
Artikel in The Optimist over spelen vanuit je hart
Artikel in Leidsche Rijn nieuws over de Saxschool
Interview Floor Wittink in Saxophone Today 

www.floorwittink.nl

Miriam Stoffelsma

​In mijn lessen vind ik het belangrijk dat je je instrument goed beheerst, er plezier is en je veel muziekstijlen kunt spelen. Ik vind het leuk je te laten kennismaken met muziek en het gevoel wat muziek losmaakt. Voor mij is het een uitdaging om je te helpen om je smaak te ontwikkelen; wat vind jij mooie muziek en wat vind jij een mooie klank? Daarnaast vind ik het belangrijk om jouw zelfvertrouwen te ontwikkelen door te focussen op je kwaliteiten en die zoveel mogelijk te benutten. Ik vind het interessant hoe mensen leren en zoek altijd een manier van lesgeven die het beste daarbij past. Ik leg je veel muziek voor en hoop dat je ervan gaat genieten!

Achtergrond

In 2017 heb ik mijn masters diploma klassiek saxofoon behaald bij Johan van der Linden aan het Utrechts Conservatorium. Mijn bachelor diploma heb ik in Groningen behaald. Als saxofoniste heb ik gespeeld met het Noord Nederlands Orkest, Koninklijke militaire kapel ‘Johan Willem Friso’, Rotterdams Philharmonisch en diverse andere orkesten. Daarnaast treed ik op als soliste en speel ik in het Fries-, SAKS-, en het Utrechtse Artex saxofoonkwartet. Naast mijn werk als uitvoerend musicus ben ik als saxofoondocente werkzaam bij Kunstencentrum Atrium te Sneek en Muzarthe in Sint Annaparochie. Tevens verzorg ik workshops en sectierepetities bij verschillende orkesten en basisscholen.

Pierre Roomenburg

Ik geef inmiddels vele jaren met plezier saxofoonles bij het Houtens Muziekcollectief en nu ook bij de Saxschool in mijn woonplaats de Meern. In mijn lessen komen traditionele oefeningen en saxofoontechnieken aan bod evenals verschillende muziekstijlen zoals blues, jazz, pop, klassiek en Zuid Amerikaans. Belangrijk daarbij is wat jij als cursist graag wilt leren spelen.
Er wordt in de les veel aan samenspel gedaan: hetzij door begeleiding van piano of CD of samen met mij of andere cursisten op saxofoon. Naast het lezen van bladmuziek is er zeker ook ruimte voor improviseren en uit het hoofd spelen. Ik geef mp3 begeleidingen mee om thuis te kunnen oefenen hierin.


Achtergrond

Ik ben afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium en heb door de jaren heen op verschillende muzikale vlakken ervaring opgedaan. Ik heb mijn uitvoerend musicus diploma klassiek saxofoon behaald maar interesseerde me al tijdens mijn klassieke studie voor jazz en popmuziek. Daarom volgde ik jazzlessen bij onder andere Piet Noordijk en Marc Scholten (eerste saxofonist van het Metropool Orkest). Ik heb gespeeld in big bands, jazz combo, pop bands, saxofoonkwartet, saxofoonorkest, fusion band, klassiek ensemble, dixieland band en theaterproducties. Ook heb ik diverse TV optredens gedaan. Momenteel treed ik wekelijks op met diverse DJ's en leid ik de band Celebration. Deze band speelt verschillende muziekstijlen zoals soul, jaren 70 disco, pop, Zuid Amerikaans, reggae en funk. Daarnaast ben ik freelance studiomuzikant.

Meer informatie en muziek is te vinden op www.pierreroomenburg.nl

Bas Wijnans

Ik vind het belangrijk dat je je zo breed mogelijk kunt ontwikkelen en je instrument goed leert beheersen: motoriek, een juiste ademhaling en een goede sound zijn namelijk hartstikke belangrijk. 
Ik ben gespecialiseerd in lichte muziek, maar ben ook bekend met andere stijlen. Naast leren noten lezen vind ik auditief spelen erg belangrijk; dit komt goed van pas bij improvisatie maar ook bij je algemene muzikale ontwikkeling. 
Improvisatie is een van de dingen waar ik het meest mee bezig ben in mijn werkveld en waar ik je dus ook goed mee kan helpen. Beginner of gevorderde; er is altijd genoeg te leren!

Achtergrond

Ik ben in juli 2018 afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium en heb daar les gehad van Marc Scholten (eerste saxofonist van het Metropool Orkest) en Toon Roos op de Jazz en Pop afdeling. Tijdens mijn studie heb ik bij verschillende projecten gespeeld en een aantal bands opgestart. Zo steek ik nu veel tijd in mijn fusiongroep Muddy Grease dat eigen composities speelt en treed ik regelmatig op met het door mij opgerichte jazzkwartet. Daarnaast heb ik veel bigband ervaring opgedaan buiten en binnen het conservatorium (de HKU Big Band onder leiding van Ilja Reijngoud). Naast mijn vaste bands ben ik te horen in vele andere projecten zoals blazerssecties bij coverbands, diverse jazzcombo’s, big bands en doe ik studiowerk.

Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn