Docenten

Floor Wittink, eigenaar de Saxschool (geeft les op de dinsdag)


In 2014 richtte ik de Saxschool op. Mijn wens was een school te creëren die inspireert, hoge kwaliteit levert en aansluit bij al die verschillende mensen die graag saxofoon willen leren spelen.  Een andere wens was om samen te gaan werken in een team van saxofoondocenten, ieder met eigen specialisatie. Inmiddels zijn we zes jaar verder en hebben we een geweldige groep studenten, een divers team bestaande uit drie docenten en samenwerking met Cultuur 19 en de plaatselijke orkesten.
Inmiddels geef ik vooral lessen naar aanleiding van specifieke vragen over saxofoonspelen of de ademhaling, maar je kunt ook bij mij les nemen op de dinsdag. Ik geef regelmatig workshops en maak online lesmateriaal zoals de online cursus Jouw ultieme sound en de cursus waarin je leert saxofoon spelen Learn to Play Sax (Engels).

Achtergrond
Ik ben klassiek opgeleid en heb mijn Masters diploma klassiek saxofoon behaald. Ik heb gespeeld met verschillende ensembles en symfonie orkesten. Daarnaast heb ik gewerkt in muziektheater producties en in crossover projecten waarin allerlei stijlen en ook improvisatie bij elkaar komen. Momenteel speel ik voornamelijk kamermuziekconcerten en concerten met verhalen van Toon Tellegen op diverse podia en in huiskamers.
Ik heb het e-boek ‘Spelen vanuit je hart‘ geschreven met praktische musiceer tips voor muzikanten. Op de mijn site is informatie over mijn boeken te vinden evenals de workshops die ik hier over geef. 

www.floorwittink.nl

Els van der Weij (geeft les op de donderdag)

Ik vind het mooi om leerlingen te begeleiden met hun muzikale reis op de saxofoon. De saxofoon vind ik een geweldig instrument, o.a. omdat het instrument zoveel verschillende klanken in zich heeft. Naast de leerling een goede basistechniek aanleren, vind ik het ook belangrijk dat de leerling uitgedaagd wordt en zijn/haar grens verlegt. In de les werken we met reguliere methodes, echte stukken uit het saxofoon repertoire, lesboeken met verschillende muziekstijlen en werken we d.m.v. verschillende oefeningen ook aan het spelen op gehoor. 
Zelf heb ik in 2021 een lesboek, Het Muzikale Alfabet, geschreven met 26 leuke korte stukjes om bijzondere technieken te leren op de saxofoon. Bij interesse kunnen we daar ook uit werken. Elke leerling is anders en krijgt dus les op maat. Het is voor mij altijd de uitdaging om te ontdekken hoe de leerling het beste leert en zijn/haar spel beter kan ontwikkelen.

Achtergrond
Mijn studie Klassiek Saxofoon heb ik gevolgd aan het Utrechts Conservatorium (HKU) bij Johan van der Linden en in 2015 heb ik mijn Masterdiploma met een zeer goed resultaat mogen behalen. In 2010 heb ik 4 maanden gestudeerd bij Christer Johnsson, in Stockholm (Zweden), tijdens een Erasmus uitwisseling. Als saxofoniste ben ik actief in verschillende ensembles en als remplaçant bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en Orkest De Ereprijs.

www.elsvanderweij.nl

Pierre Roomenburg (afwezig in seizoen 23-24)


Ik geef inmiddels vele jaren met plezier saxofoonles bij het Houtens Muziekcollectief en nu ook bij de Saxschool in mijn woonplaats de Meern. In mijn lessen komen traditionele oefeningen en saxofoontechnieken aan bod evenals verschillende muziekstijlen zoals blues, jazz, pop, klassiek en Zuid Amerikaans. Belangrijk daarbij is wat jij als cursist graag wilt leren spelen.Er wordt in de les veel aan samenspel gedaan: hetzij door begeleiding van piano of CD of samen met mij of andere cursisten op saxofoon. Naast het lezen van bladmuziek is er zeker ook ruimte voor improviseren en uit het hoofd spelen. Ik geef mp3 begeleidingen mee om thuis te kunnen oefenen hierin.

Achtergrond
Ik ben afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium en heb door de jaren heen op verschillende muzikale vlakken ervaring opgedaan. Ik heb mijn uitvoerend musicus diploma klassiek saxofoon behaald maar interesseerde me al tijdens mijn klassieke studie voor jazz en popmuziek. Daarom volgde ik jazzlessen bij onder andere Piet Noordijk en Marc Scholten (eerste saxofonist van het Metropool Orkest). Ik heb gespeeld in big bands, jazz combo, pop bands, saxofoonkwartet, saxofoonorkest, fusion band, klassiek ensemble, dixieland band en theaterproducties. Ook heb ik diverse TV optredens gedaan. Momenteel treed ik wekelijks op met diverse DJ’s en leid ik de band Celebration. Deze band speelt verschillende muziekstijlen zoals soul, jaren 70 disco, pop, Zuid Amerikaans, reggae en funk. Daarnaast ben ik freelance studiomuzikant.

Meer informatie en muziek is te vinden op www.pierreroomenburg.nl

Hanneke Veldhuizen (geeft les op de woensdag)

Sta je aan het begin van je saxofooncarrière? Dan sta je op het punt om te beginnen aan jouw muzikale reis. Daarbij kan ik je helpen!
Ook als je al jaren speelt kun je bij mij terecht; wat is je doel en hoe gaan we dit samen bereiken? Wil je meer vrijheid tijdens het spelen of wil je juist werken aan techniek? Ik ben een docent die op zoek gaat naar welke methodiek bij jou past. Ik sta open voor jouw ideeën en stuur bij waar nodig.
Ik vind het belangrijk om verschillende muziekstijlen aan bod te laten komen zodat je erachter kunt komen wat bij jou past. Daarbij kun je buiten je comfortzone hele mooie ontdekkingen doen!

Achtergrond
Mijn bacheloropleiding klassiek saxofoon heb ik gevolgd aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij Johan van der Linden. Daarna heb ik in Detmold (DE) mijn Master Klassiek Saxofoon behaald bij Diane Hunger.
Ik ben de baritonsaxofoniste van Lunette Saxophone Quartet. Naast mijn klassieke achtergrond ben ik actief voor DJ agency’s Dames Draaien Door en Floorjaxx.

Lees en luister verder op mijn website! http://www.hannekeveldhuizen.nl

Kitty Looten (geeft les op de maandag en donderdagavond)

Ik deel graag mijn liefde voor muziek! Spelen van blad, improviseren en samenspel komen allemaal aan bod in mijn lessen voor zowel de beginnende als de gevorderde saxofonist. Ook kan ik als gewenst aandacht besteden aan het zelf schrijven van muziek. Ik vind een goede wisselwerking belangrijk en daarom stem ik het lesmateriaal graag af op jouw wensen en behoeften.

Als gevorderde speler kun je bij mij terecht als je je de swing feel eigen wilt maken en als je wilt leren improviseren aan de hand van bekende jazz standards.

Achtergrond
Aan het Conservatorium van Utrecht studeerde ik saxofoon lichte muziek bij Piet Noordijk, Toon Roos en Marc Scholten (eerste saxofonist van het Metropool Orkest). Sinds die tijd heb ik in verschillende formaties gespeeld: variërend van jazztrio tot big band en musicalorkest. Ook leidde ik mijn eigen band, het Kitty Looten Quartet, waar ik zelf de muziek voor schreef. Nog steeds vind ik het leuk om mijn eigen muziek te schrijven voor de bezettingen waarin ik speel.
Naast werkzaam bij de Saxschool, geef ik saxofoonles bij Muziek in de Wijk in Utrecht.

www.kittylooten.nl

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial