Docenten

Floor Wittink, oprichter/eigenaar van de Saxschool

Bij mij kun je je specialiseren in klassieke muziek en volwassenen kunnen bij mij saxworkshops volgen over diverse onderwerpen. Ook kan ik je helpen met je techniek, bijvoorbeeld als je al langer speelt en je klank, ademhaling of motoriek wilt verbeteren. Beginnende spelers geef ik all-round les dat wil zeggen dat meerdere muziekstijlen aan bod komen evenals veel verschillende werkvormen. Spelen van blad is belangrijk maar ook het naspelen op gehoor, improviseren en samenspelen. Creativiteit en ontwikkelen van een eigen smaak en stijl stimuleer ik erg, zodat iedereen zoveel mogelijk plezier kan beleven aan het muziek maken.
Ik speel piano en begeleid daarmee in de lessen.

Achtergrond

Ik ben klassiek opgeleid en heb mijn Masters diploma klassiek saxofoon behaald bij Johan van der Linden aan de Messiaen Academie. Ik heb veel hedendaags gecomponeerde muziek gespeeld met ensembles en symfonie orkesten. Daarnaast heb ik gewerkt in muziektheater producties en in crossover projecten waarin allerlei stijlen en ook improvisatie bij elkaar komen. Ik heb deel uitgemaakt van het Esquire Saxofoonkwartet en gewerkt met onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Holland Opera, pianiste Anna van Nieukerken, gitarist Jonas Skielboe en de band Jaghaa. Daarnaast heb ik meegespeeld met diverse harmonie- en fanfareorkesten zoals Noordenwind en het Noordhollands Fanfare orkest. Momenteel speel ik kamermuziekconcerten op podia en in huiskamers.

Naast het spelen geef ik inmiddels bijna twintig jaar saxofoonles en ook dat is een passie van mij. Ik ben geïnteresseerd in hoe mensen leren en vind het leuk om ieders muzikaliteit en plezier zoveel mogelijk naar boven te halen.

Lees hier het artikel in The Optimist over spelen vanuit je hart  of het artikel in Leidsche Rijn nieuws van de school of het interview met mij in het online blad Saxophone Today (engels). www.floorwittink.nl

Miriam Stoffelsma

​In mijn lessen vind ik het belangrijk dat je je instrument goed beheerst, er plezier is en je veel muziekstijlen kunt spelen. Ik vind het leuk je te laten kennismaken met muziek en het gevoel wat muziek losmaakt. Voor mij is het een uitdaging om je te helpen om je smaak te ontwikkelen; wat vind jij mooie muziek en wat vind jij een mooie klank? Daarnaast vind ik het belangrijk om jouw zelfvertrouwen te ontwikkelen door te focussen op je kwaliteiten en die zoveel mogelijk te benutten. Ik vind het interessant hoe mensen leren en zoek altijd een manier van lesgeven die het beste daarbij past. Ik leg je veel muziek voor en hoop dat je ervan gaat genieten!

Achtergrond

In 2017 heb ik mijn masters diploma klassiek saxofoon behaald bij Johan van der Linden aan het Utrechts Conservatorium. Mijn bachelor diploma heb ik in Groningen behaald. Als saxofoniste heb ik gespeeld met het Noord Nederlands Orkest, Koninklijke militaire kapel ‘Johan Willem Friso’, Rotterdams Philharmonisch en diverse andere orkesten. Daarnaast treed ik op als soliste en speel ik in het Fries-, SAKS-, en het Utrechtse Artex saxofoonkwartet. Naast mijn werk als uitvoerend musicus ben ik als saxofoondocente werkzaam bij Kunstencentrum Atrium te Sneek en Muzarthe in Sint Annaparochie. Tevens verzorg ik workshops en sectierepetities bij verschillende orkesten en basisscholen.Pierre Roomenburg

Ik geef inmiddels vele jaren met plezier saxofoonles bij het Houtens Muziekcollectief en nu ook bij de Saxschool in mijn woonplaats de Meern. In mijn lessen komen traditionele oefeningen en saxofoontechnieken aan bod evenals verschillende muziekstijlen zoals blues, jazz, pop, klassiek en Zuid Amerikaans. Belangrijk daarbij is wat jij als cursist graag wilt leren spelen.
Er wordt in de les veel aan samenspel gedaan: hetzij door begeleiding van piano of CD of samen met mij of andere cursisten op saxofoon. Naast het lezen van bladmuziek is er zeker ook ruimte voor improviseren en uit het hoofd spelen. Ik geef mp3 begeleidingen mee om thuis te kunnen oefenen hierin.


Achtergrond

Ik ben afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium en heb door de jaren heen op verschillende muzikale vlakken ervaring opgedaan. Ik heb mijn uitvoerend musicus diploma klassiek saxofoon behaald maar interesseerde me al tijdens mijn klassieke studie voor jazz en popmuziek. Daarom volgde ik jazzlessen bij onder andere Piet Noordijk en Marc Scholten (eerste saxofonist van het Metropool Orkest). Ik heb gespeeld in big bands, jazz combo, pop bands, saxofoonkwartet, saxofoonorkest, fusion band, klassiek ensemble, dixieland band, theaterproducties. Ook heb ik diverse TV optredens gedaan. Momenteel treed ik wekelijks op met diverse DJ's en leid ik de band Celebration. Deze band speelt verschillende muziekstijlen zoals soul, jaren 70 disco, pop, Zuid Amerikaans, reggae en funk. Daarnaast ben ik freelance studiomuzikant.

Meer informatie en muziek is te vinden op www.pierreroomenburg.nl