Privacybeleid

Wie zijn we

De Saxschool, gevestigd aan de Hugo de Grootstraat 9, 1462 JG Middenbeemster, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

Welke persoonlijke data we verzamelen en waarom we het verzamelen

De Saxschool verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
– Voor- en achternaam
– E-mailadres
– Factuur gegevens als adres, telefoonnummer en bankrekening nummer (bij online betalen)
– IP Adres (oa via de veiligheidsplugin Wordfence)

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@desaxschool.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Geautomatiseerde besluitvorming

De Saxschool neemt op basis van geautomatiseerde verwerkingen GEEN besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van de Saxschool) tussen zit. De Saxschool gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen:

Mailchimp (nieuwsbrief generator). Alleen bij verkoop via de winkel, niet voor afnemers van saxofoonles.
Dit programma wordt gebruikt om nieuwsbrieven te sturen. De ontvanger die geen informatie meer wenst te ontvangen, kan zich eenvoudig van deze berichten uitschrijven. En kan hierna niet meer opnieuw op deze nieuwsbrief geabonneerd worden.

Woocommerce (online winkelprogramma) en WordPress (website programma).
Op deze website worden regelmatig formulieren gebruikt waarmee een persoon zich kan inschrijven voor een cursus, of een product kan aanschaffen. Deze gegevens zijn nodig om de cursus of training te kunnen betalen, en om de cursist informatie over deze cursus of training te kunnen verschaffen. Gegevens worden nooit langer bewaard dan 2 jaar in geval van aankoop via de site. De gegevens van afnemers van saxofoonlessen worden bewaard zolang er saxofoonlessen worden afgenomen.

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijk cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Dit cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaart. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

De Saxschool gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. De Saxschool gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt, voor google analytics en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Klik hier voor de privacy verklaring van Google.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Met wie we jouw data delen

Jouw data worden nooit verkocht. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, bestaat een overeenkomst om jouw data te beschermen.
Deze partijen zijn:
– Administratie kantoor Cijferkunsten te Rotterdam
– De Belastingdienst
– Internet betaalprovider Mollie

Hoe lang we jouw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.
Gegevens worden nooit langer bewaard dan 2 jaar in geval van aankoop via de site. De gegevens van afnemers van saxofoonlessen worden bewaard zolang er saxofoonlessen worden afgenomen.

Uitzondering zijn gegevens die noodzakelijk zijn ter voldoening aan een wettelijke plicht, zoals financiële gegevens voor de belastingdienst. Hiervoor staat 7 jaar als wettelijke bewaartermijn.

Welke rechten je hebt over je data

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden.

Dit kun je zelf doen via de persoonlijke instellingen van jouw account. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons bedrijf en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid.

Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar info@desaxschool.nl.
Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. De Saxschool zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek reageren.

De Saxschool wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Hoe we jouw data beveiligen

De Saxschool neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via info@desaxschool.nl.

De Saxschool verzamelt en bewaart de volgende gegevens
– Voor- en achternaam
– Geslacht, geboortedatum in geval van het afnemen van saxofoonles
– E-mailadres
– factuur gegevens als adres, telefoonnummer en bankrekening nummer (bij online betalen of bij afnemen van saxofoonlessen)
– IP Adres

Deze gegevens worden gebruikt voor:
– Het afhandelen van jouw betaling
– Verzenden van onze nieuwsbrief
– Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
– Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
– Om goederen en diensten bij je af te leveren

Van welke derde partijen we data ontvangen

Mailchimp (nieuwsbrief generator). Dit programma wordt gebruikt om nieuwsbrieven te sturen. De ontvanger die geen informatie meer wenst te ontvangen, kan zich eenvoudig van deze berichten uitschrijven. En kan hierna niet meer opnieuw op deze nieuwsbrief geabonneerd worden.

Woocommerce (online winkelprogramma) en WordPress (website programma).
Op deze website worden regelmatig formulieren gebruikt waarmee een persoon zich kan inschrijven voor een cursus, of een produkt kan aanschaffen. Deze gegevens zijn nodig om de cursus of training te kunnen betalen, en om de cursist informatie over deze cursus of training te kunnen verschaffen.

Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn