Ik vind de workshop didactisch goed in elkaar zitten. De opzet is duidelijk en wordt aan het begin van de workshop helder toegelicht. Er is ruimte voor oefening en er wordt op een prettige wijze op individuele vragen ingegaan. Het enthousiasme van Floor werkt aanstekelijk. Veel nieuwe zaken aangereikt gekregen tijdens de workshop.
Erik van Wijngaarden

Meer over Floor Wittink


Workshop 24-7 Adem voor blazers en zangers

In deze workshop is sopraan Manuela Ochakovsky uit Apeldoorn te gast. Zij is inmiddels internationaal bekend zangpedagoge die zowel zangers als blazers helpt met hun ademhaling. In haar zangstudio geeft ze zowel professionals als amateurzangers, -sprekers en -blazers les. Manuela kan als geen ander luisteren, jou de ruimte geven en motiveren en ondertussen precies de juiste tip op het juiste moment geven. Floor heeft zelf hele goede ervaring met haar lessen en nodigt haar daarom graag uit als gastdocent en zal zelf ook docent zijn op deze dag.

In de workshop wordt naast fysieke oefeningen ook aan taal- en klankoefeningen gewerkt. Soms plenair maar ook in kleinere groepjes. Inhoudelijk wordt gewerkt aan adem, balans, coördinatie, dosering, emissie en focus.

Omdat de oefeningen op verschillende niveaus kunnen worden gedaan is deze workshop zowel geschikt voor professionals die nieuwsgierig zijn naar nieuwe invalshoeken als amateurs die bij willen spijkeren op gebied van ademhaling.

Waar-wanneer-wat
– De workshop vindt plaats op 24 juli van 10.30 tot 15.00 in Schalkwijk Utrecht (parkeren kan voor de deur, ophalen van station kan worden geregeld)
– Investering is €92. Tot 15 juni betaal je €82.
– Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers.
– Er is thee en koffie en een vega soepje aanwezig.

De sopraan Manuela Ochakovski is van oorsprong Roemeense. Zij studeerde cum laude af aan de muziekacademie in Lasi (Roemenië). Naast haar ruim 20-jarige carrière als uitvoerend musicus is Manuela Ochakovski al vanaf 1986 actief als zangpedagoge. Met haar zangstudio ‘il Portamento’ groeit zij langzaamaan naar een internationale reputatie. Behalve uit Nederland hebben ook zangers uit België, Frankrijk, Engeland, Zwitserland en Canada hun weg naar ‘il Portamento’ gevonden. Een aantal van hen is inmiddels werkzaam als solist op (inter)nationale podia. Behalve aan zangers geeft zij ook les aan blazers uit binnen- en buitenland.
Meer informatie: www.manuelaochakovski.com

Bestel deze workshop

Workshop 14-8 Moeiteloos ademen

In deze workshop voor blazers en zangers vertelt saxofoniste&ademcoach Floor Wittink over de ademhaling. Het eerste gedeelte bestaat uit informatie over gezondheid&adem en deze kun je in je dagelijks leven toepassen. Uiteraard wordt de link gelegd met spelen en zingen; hoe pas je dan inademing en ademsteun toe? Zijn die apparaten nodig die je spieren trainen? Moet je die buik naar buiten duwen of bestaat er een andere manier? Er worden verschillende klankoefeningen gedaan om zo een eerste stap te maken in de toepassing.

De ademhaling is de meest directe en snelle manier op ons beter te laten voelen en onze gezondheid te verbeteren. Het is heel gek dat er nog zo weinig aandacht voor is vanuit de medische hoek, maar gelukkig komt daar nu steeds meer verandering in. Na een eenvoudige ademoefening van een paar minuten gaat je bloeddruk omlaag, herstelt je hartslag variabiliteit, kun je je beter focussen of juist beter slapen. Meer lange termijn gevolgen zijn een gezonder en weerbaarder lichaam en het oplossen van trauma’s.

Het is eigenlijk heel gek als je iets wilt doen aan je gezondheid of je spel en daar niet de ademhaling in meeneemt. Je doet aan mindfulness, maar weet niet hoe je je middenrif goed kunt laten werken bij de ademhaling. Je doet aan sport, maar weet niet dat teveel ademen of door je mond ademen averechts werkt. Dat is toch een beetje dweilen met de kraan open. Maak daar verandering in door mee te doen aan deze workshop!

Meer over Floor Wittink

Waar-wanneer-wat
– De workshop vindt plaats van 11.00 tot 15.00 in Dalfsen (parkeren kan voor de deur, ophalen van station kan worden geregeld)
– Investering is €82. Tot 1-7-22 betaal je €72.
– Er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers.
– Er is thee en koffie en een vega soepje aanwezig.

Bestel deze workshop

Workshop 21-8 Stem en Sax

Speel je saxofoon in een harmonie/fanfare of ensemble? In deze workshop benader je je partij zowel vanuit je sax als vanuit je stem! Zonder dat je daarbij mooi hoeft te kunnen zingen; Henk Menkveld laat je samen met Floor Wittink ervaren hoe de klank van de saxofoon en de menselijke stem prachtig in elkaars verlengde liggen. Henk was 20 jaar lang es klarinettist in de Koninklijke Militaire Kapel en was/is daarnaast werkzaam koordirigent/zanger en saxofoon/klarinetdocent. In deze workshop combineert hij zijn skills. Hoe leuk is het om de klank van jouw stem verder te ontdekken zodat je saxofoonspel zowel sprekender als zangrijker kan worden.

Deze dag gaan we meerstemmige muziek samenspelen zoals je dat in het orkest gewend bent in bijvoorbeeld koralen. De partijen zijn gemakkelijk (niveau A) zodat we meteen met klank en samenspel aan de slag kunnen gaan. De stemoefeningen doen we gezamenlijk en vereisen geen speciale ervaring.

Het is nodig dat je al wat ervaring hebt en noten kunt lezen, en dus geen absolute beginner bent. Richtlijn is tenminste twee jaar les. Uitgangspunt is klassieke muziek, met uitstapjes, dus het is fijn als je daar affiniteit en ervaring mee hebt. Verder is deze workshop leerzaam voor spelers van verschillend niveau.

Waar-wanneer-wat
– De workshop vindt plaats van 10.30 tot 15.00 in Schalkwijk, Utrecht (parkeren kan voor de deur, ophalen van station kan worden geregeld)
– Investering is €92. Tot 1-7-22 betaal je €82.
– Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers.
– Er is thee en koffie en een vega soepje aanwezig.

Deze workshop wordt herhaald op 18 september!

Henk Menkveld is behaalde zijn diploma’s Uitvoerend Musicus klarinet en Orkestdirectie en schoolde zich daarna bij als saxofonist en volgde zanglessen bij diverse docenten. Hij speelde van 1987 tot 2007 als klarinettist in de Koninklijke Militaire Kapel en gaf optredens in binnen- als buitenland. Henk heeft daarnaast jarenlange ervaring als koordirigent en docent klarinet en saxofoon.

Bestel deze workshop

24 en 25 september: Ademtweedaagse!

Noteer deze ademtweedaagse alvast in je agenda:

Op 24 september zijn sopraan/zangpedagoge Manuela Ochakovsky en Feldenkrais practitioner/stemactuer/klarinettist Gerard Zuyderhoff te gast bij Floor Wittink. In deze workshop ervaar je een moeiteloze adem door middel van diverse oefeningen uit de Feldenkrais en voor de stem. Zowel als blazer en zanger krijg je een flinke dosis bewustzijn, inspiratie en oefeningen mee om je spel/zang weer een niveau hoger te tillen.

Op 25 september is Denise Harskamp van Denicious te gast. Deze (holistisch) therapeut en transformatiecoach is tevens gecertificeerd Yoga Nidra docente. In deze vorm van yoga wordt je in diepe staat van ontspanning gebracht. Je valt niet in slaap, maar bent juist zowel alert als ontspannen. Het is een mooie ervaring waarin je je lichaam en geest kunt opladen.

Heel graag wilde ik haar vragen om zo deze ervaring te combineren met mijn ademworkshop. De combinatie van deze werkvormen geven de mogelijkheid om de adem vrij te late stromen. Ik hoop dat deze ervaring mee kan worden genomen in het dagelijkse leven wat erna weer volgt!


Over het e-boek Blow your mind! 

Op bondige en praktische beschrijft Floor Wittink de essentiële vaardigheden die je nodig hebt om muziek te maken met de saxofoon, onder andere over houding, mondstand en toonvorming, aanzet, ademhaling en ademsteun, kleur en expressie. Daarnaast staan er handige tips over het oefenen, het instuderen van stukken en het onderhoud van het instrument. Ik wou dat dit boekje er was geweest toen ik begon met saxofoonspelen!
Wouter Wierda, saxofonist


Over de online cursus JOUW ULTIEME SOUND

 Floor, wat een GAVE (en duidelijk uitgelegde) cursus is ‘Jouw ultieme sound’!!!Vandaag alweer de laatste les ontvangen. Ik ben er nog druk mee aan de slag en weet nu al dat ik in de toekomst nog vaak lessen terug zal kijken om onderdelen weer op te frissen of nog even te horen/zien hoe het ook weer moest! O, ja, Ik weet nu ook weer hoe spierpijn in je kaken/wangen voelt….Dankjewel!! Ik ga de lessen goed bewaren….!  
Marja Verburg


Annuleringsregeling workshops

Kun je toch niet komen op een workshop?

Tot twee weken voor aanvang geldt restitutie van het gehele betaalde bedrag.
Bij afmelding korter dan twee weken van tevoren geldt het retourneren van de helft van het betaalde bedrag.
Bij afmelding korter dan 24 uur van tevoren is er geen restitutie mogelijk.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial