Ik vind de workshop didactisch goed in elkaar zitten. De opzet is duidelijk en wordt aan het begin van de workshop helder toegelicht. Er is ruimte voor oefening en er wordt op een prettige wijze op individuele vragen ingegaan. Het enthousiasme van Floor werkt aanstekelijk. Veel nieuwe zaken aangereikt gekregen tijdens de workshop.
Erik van Wijngaarden

Meer over Floor Wittink


Workshop 21-8 Stem en Sax

Speel je saxofoon in een harmonie/fanfare of ensemble? In deze workshop benader je je partij zowel vanuit je sax als vanuit je stem! Zonder dat je daarbij mooi hoeft te kunnen zingen; Henk Menkveld laat je samen met Floor Wittink ervaren hoe de klank van de saxofoon en de menselijke stem prachtig in elkaars verlengde liggen. Henk was 20 jaar lang es klarinettist in de Koninklijke Militaire Kapel en was/is daarnaast werkzaam koordirigent/zanger en saxofoon/klarinetdocent. In deze workshop combineert hij zijn skills. Hoe leuk is het om de klank van jouw stem verder te ontdekken zodat je saxofoonspel zowel sprekender als zangrijker kan worden.

Deze dag gaan we meerstemmige muziek samenspelen zoals je dat in het orkest gewend bent in bijvoorbeeld koralen. De partijen zijn gemakkelijk (niveau A) zodat we meteen met klank en samenspel aan de slag kunnen gaan. De stemoefeningen doen we gezamenlijk en vereisen geen speciale ervaring.

Het is nodig dat je al wat ervaring hebt en noten kunt lezen, en dus geen absolute beginner bent. Richtlijn is tenminste twee jaar les. Uitgangspunt is klassieke muziek, met uitstapjes, dus het is fijn als je daar affiniteit en ervaring mee hebt. Verder is deze workshop leerzaam voor spelers van verschillend niveau.

Waar-wanneer-wat
– De workshop vindt plaats van 10.30 tot 15.00 in Schalkwijk, Utrecht (parkeren kan voor de deur, ophalen van station kan worden geregeld)
– Investering is €92.
– Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers.
– Er is thee en koffie en een vega soepje aanwezig.

Henk Menkveld is behaalde zijn diploma’s Uitvoerend Musicus klarinet en Orkestdirectie en schoolde zich daarna bij als saxofonist en volgde zanglessen bij diverse docenten. Hij speelde van 1987 tot 2007 als klarinettist in de Koninklijke Militaire Kapel en gaf optredens in binnen- als buitenland. Henk heeft daarnaast jarenlange ervaring als koordirigent en docent klarinet en saxofoon.

Bestel deze workshop


24 en 25 september: Ademtweedaagse!

Op 24 september is Denise Harskamp van Denicious te gast. Deze (holistisch) therapeut en transformatiecoach is tevens gecertificeerd Yoga Nidra docente. In deze vorm van yoga wordt je in diepe staat van ontspanning gebracht. Je valt niet in slaap, maar bent juist zowel alert als ontspannen. Het is een mooie ervaring waarin je je lichaam en geest kunt opladen.

Heel graag wilde ik haar vragen om zo deze ervaring te combineren met mijn ademworkshop. De combinatie van deze werkvormen geven de mogelijkheid om de adem vrij te laten stromen. Ik hoop dat deze ervaring mee kan worden genomen in het dagelijkse leven wat erna weer volgt!

Op 25 september zijn sopraan/zangpedagoge Manuela Ochakovsky en Feldenkrais practitioner/stemacteur/klarinettist Gerard Zuyderhoff te gast bij Floor Wittink. In deze workshop ervaar je een moeiteloze adem door middel van diverse oefeningen uit de Feldenkrais en voor de stem. Zowel als blazer en zanger krijg je een flinke dosis bewustzijn, inspiratie en oefeningen mee om je spel/zang weer een niveau hoger te tillen.


Over het e-boek Blow your mind! 

Op bondige en praktische beschrijft Floor Wittink de essentiële vaardigheden die je nodig hebt om muziek te maken met de saxofoon, onder andere over houding, mondstand en toonvorming, aanzet, ademhaling en ademsteun, kleur en expressie. Daarnaast staan er handige tips over het oefenen, het instuderen van stukken en het onderhoud van het instrument. Ik wou dat dit boekje er was geweest toen ik begon met saxofoonspelen!
Wouter Wierda, saxofonist


Over de online cursus JOUW ULTIEME SOUND

 Floor, wat een GAVE (en duidelijk uitgelegde) cursus is ‘Jouw ultieme sound’!!!Vandaag alweer de laatste les ontvangen. Ik ben er nog druk mee aan de slag en weet nu al dat ik in de toekomst nog vaak lessen terug zal kijken om onderdelen weer op te frissen of nog even te horen/zien hoe het ook weer moest! O, ja, Ik weet nu ook weer hoe spierpijn in je kaken/wangen voelt….Dankjewel!! Ik ga de lessen goed bewaren….!  
Marja Verburg


Annuleringsregeling workshops

Kun je toch niet komen op een workshop?

Tot twee weken voor aanvang geldt restitutie van het gehele betaalde bedrag.
Bij afmelding korter dan twee weken van tevoren geldt het retourneren van de helft van het betaalde bedrag.
Bij afmelding korter dan 24 uur van tevoren is er geen restitutie mogelijk.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial