Floor Wittink

In 2002 behaalde ik mijn Masterdiploma klassiek saxofoon bij Johan van der Linden. Ik heb in allerlei soorten van projecten gespeeld, variërend van kamermuziek en symfonische muziek tot muziektheater.
Momenteel, in 2020, speel ik het  solo vertelconcert Misschien wisten zij alles, waarin ik verhalen van Toon Tellegen combineer met klassieke muziek. Ik vertel en begeleid mezelf op piano en saxofoon. 

Ik werk daarnaast vanuit Spelen vanuit je hart: ik heb tips verzameld over dit onderwerp voor amateurmusici in het gelijknamige e-boek. Ik geef workshops aan orkesten, amateurmusici en aan docenten instrumentaal onderwijs. Ook heb ik een boek geschreven over lesgeven: Hoe je als muzikant een bloeiende lespraktijk opbouwt.

Ademhaling heeft mijn bijzondere interesse: sinds 2011 geef ik saxofoonworkshops en ook workshops over dit onderwerp. Zelf was ik geen natuurtalent op het gebied van blazen. Ik heb veel moeten leren. Dankzij verschillende docenten, therapeuten en boeken speel ik nu met veel meer gemak en merk ik ook een positieve invloed op mijn algehele gezondheid!

Tenslotte heb ik sinds mijn conservatorium tijd in de jaren ‘90 al, parttime, saxofoonles gegeven. In 2015 richtte ik de Saxschool op in Utrecht Leidsche Rijn. Eindelijk kon ik een school vormgeven die vanuit verschillende saxofoon specialisaties lesgeeft aan jong en oud!

Sinds 2011 geef ik elk jaar diverse workshops voor volwassenen die bij willen spijkeren op gebied van saxofoontechniek, ademhaling, samenspel en spelen vanuit je hart.


Follow by Email
LinkedIn
Share