Docenten
Floor Wittink, eigenaar de Saxschool (geeft les op de donderdag tussen 15.00 en 21.30)
In 2014 richtte ik de Saxschool op. Mijn wens was een school te creëren die inspireert, hoge kwaliteit levert en aansluit bij al die verschillende mensen die graag saxofoon willen leren spelen. Een andere wens was om samen te gaan werken in een team van saxofoondocenten, ieder met eigen specialisatie. Inmiddels zijn we zes jaar verder en hebben we een geweldige groep studenten, een divers team bestaande uit drie docenten en samenwerking met Cultuur 19 en de plaatselijke orkesten.
Inmiddels geef ik vooral lessen naar aanleiding van specifieke vragen over saxofoonspelen of de ademhaling, maar je kunt ook bij mij les nemen op de dinsdag. Ik geef regelmatig workshops en maak online lesmateriaal zoals de online cursus Jouw ultieme sound en de cursus waarin je leert saxofoon spelen Learn to Play Sax (Engels).
Achtergrond
Ik ben klassiek opgeleid en heb mijn Masters diploma klassiek saxofoon behaald. Ik heb gespeeld met verschillende ensembles en symfonie orkesten. Daarnaast heb ik gewerkt in muziektheater producties en in crossover projecten waarin allerlei stijlen en ook improvisatie bij elkaar komen. Momenteel speel ik voornamelijk kamermuziekconcerten en concerten met verhalen van Toon Tellegen op diverse podia en in huiskamers.
Ik heb het e-boek ‘Spelen vanuit je hart‘ geschreven met praktische musiceer tips voor muzikanten. Op de mijn site is informatie over mijn boeken te vinden evenals de workshops die ik hier over geef.
Paul van de Calseijde (geeft les op de dinsdag tussen 15.00 en 21.30)
Als docent wil ik me vooral richten op de muziek die jij wil spelen op de saxofoon. Tegelijkertijd wil ik mijn je uitdagen door bijvoorbeeld muziekstijlen spelen die je nog nooit hebt aangeraakt, of je over de drempel heen te trekken om eens te improviseren. Daarnaast begeleid ik je vanaf de eerste les met alle zaken waarvan ik vind dat ze belangrijk zijn in muziek: techniek, sound, improviseren (dit kan al met twee tonen), ritmegevoel en gehoortraining. Zo leer je niet alleen spelen op de sax, maar ontwikkel je je muzikaliteit.
Achtergrond
Ik heb Jazz saxofoon gestudeerd bij Ben Van den Dungen, Tineke Postma en Benjamin Herman in Rotterdam. Dit specifieke conservatorium trok mij omdat er, naast jazz, ook pop- en wereldmuziek opleidingen zijn. Vanaf het begin van mijn opleiding heb ik me, naast de jazz, in allerlei verschillende muziekstijlen verdiept en speelde bijvoorbeeld soul, hiphop en Arabische muziek. De verscheidenheid is ook te horen in de bands waarin ik momenteel speel zoals Michelle David & The True Tones, Marlon Pichel, Antares Flare, Trico, Prashant Samlal en Su Nichel, Valvetronic.
Hanneke Veldhuizen (geeft les op de maandag en woensdag tussen 15.00 en 21.30)
Sta je aan het begin van je saxofooncarrière? Dan sta je op het punt om te beginnen aan jouw muzikale reis. Daarbij kan ik je helpen!
Ook als je al jaren speelt kun je bij mij terecht; wat is je doel en hoe gaan we dit samen bereiken? Wil je meer vrijheid tijdens het spelen of wil je juist werken aan techniek? Ik ben een docent die op zoek gaat naar welke methodiek bij jou past. Ik sta open voor jouw ideeën en stuur bij waar nodig.
Ik vind het belangrijk om verschillende muziekstijlen aan bod te laten komen zodat je erachter kunt komen wat bij jou past. Daarbij kun je buiten je comfortzone hele mooie ontdekkingen doen!
Achtergrond
Mijn bacheloropleiding klassiek saxofoon heb ik gevolgd aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij Johan van der Linden. Daarna heb ik in Detmold (DE) mijn Master Klassiek Saxofoon behaald bij Diane Hunger.
Ik ben de baritonsaxofoniste van Lunette Saxophone Quartet. Naast mijn klassieke achtergrond ben ik actief voor DJ agency’s Dames Draaien Door en Floorjaxx.
Lees en luister verder op mijn website! http://www.hannekeveldhuizen.nl
Els van der Weij (geeft tijdelijk alleen les op de zaterdagochtend)
Ik vind het mooi om leerlingen te begeleiden met hun muzikale reis op de saxofoon. De saxofoon vind ik een geweldig instrument, o.a. omdat het instrument zoveel verschillende klanken in zich heeft. Naast de leerling een goede basistechniek aanleren, vind ik het ook belangrijk dat de leerling uitgedaagd wordt en zijn/haar grens verlegt. In de les werken we met reguliere methodes, echte stukken uit het saxofoon repertoire, lesboeken met verschillende muziekstijlen en werken we d.m.v. verschillende oefeningen ook aan het spelen op gehoor.
Zelf heb ik in 2021 een lesboek, Het Muzikale Alfabet, geschreven met 26 leuke korte stukjes om bijzondere technieken te leren op de saxofoon. Bij interesse kunnen we daar ook uit werken. Elke leerling is anders en krijgt dus les op maat. Het is voor mij altijd de uitdaging om te ontdekken hoe de leerling het beste leert en zijn/haar spel beter kan ontwikkelen.
Achtergrond
Mijn studie Klassiek Saxofoon heb ik gevolgd aan het Utrechts Conservatorium (HKU) bij Johan van der Linden en in 2015 heb ik mijn Masterdiploma met een zeer goed resultaat mogen behalen. In 2010 heb ik 4 maanden gestudeerd bij Christer Johnsson, in Stockholm (Zweden), tijdens een Erasmus uitwisseling. Als saxofoniste ben ik actief in verschillende ensembles en als remplaçant bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en Orkest De Ereprijs.