Jouw ultieme sound! Online cursus

16 juli 2020

Floor, wat een GAVE (en duidelijk uitgelegde) cursus is 'Jouw ultieme sound'!!!
Vandaag alweer de laatste les ontvangen. Ik ben er nog druk mee aan de slag en weet nu al dat ik in de toekomst nog vaak lessen terug zal kijken om onderdelen weer op te frissen of nog even te horen/zien hoe het ook weer moest! O, ja, Ik weet nu ook weer hoe spierpijn in je kaken/wangen voelt....
Dankjewel!! Ik ga de lessen goed bewaren....!

Marja Verburg

Elke saxofonist beveel ik de cursus: ‘Jouw ultieme sound’ aan. Of je nu een beginner bent of als je al aardig kunt spelen.
Er is denk ik voor iedereen wel wat te leren en te verbeteren. Floor brengt haar tips heel duidelijk. Ze vertelt rustig wat ze bedoelt en laat dat heel goed zien en horen in filmpjes. Je kunt de filmpjes net zo vaak afspelen als je wilt. Dan ga je vanzelf enthousiast de door haar gegeven oefeningen en voorbeelden na doen om uit te proberen hoe ze bij je werken. Zelf heb ik een aantal jaren les gehad van verschillende docenten, maar het merendeel van de oefeningen doe ik nu voor het eerst! Toppers voor mij zijn de vibrato- en bending-oefeningen.  Ik probeer ze nu in mijn spel toe te passen waar het maar kan.

Janna van der Kamp

Bedankt voor de nuttige lessen. Er ging een wereld voor mij open.  Ik heb nu 4 jaar sax-les, maar deze technieken zijn nooit besproken. Ik heb er veel aan.
Vlok van Harten

Speel je saxofoon en zou je je klank voller, ronder, krachtiger of juist subtieler willen maken? Of zou je meer willen kleuren, meer willen zingen met die sax? Vraag je je wel eens af hoe die goeie saxofonisten waar jij naar luistert die mooie klank uit hun instrument halen?

Deze online cursus leert je stap voor stap je techniek verbeteren op de saxofoon zodat je een mooie klank uit de sax kunt halen. Maar vooral ook leer je verschillende kleuren en effecten te maken, zodat je kunt gaan spelen met je klank.

INHOUD

De lessen gaan over embouchure, mondholte/keel, ademhaling, aanzet, vibrato en bending. Je krijgt inzicht in hoe deze technieken je klank beïnvloeden en je krijgt oefeningen mee.
Deze oefeningen zijn geen quick fix: ze zijn bedoeld om regelmatig voor langere tijd te doen. Op deze manier wordt je je bewust van de bewegingen en automatiseer je ze. En pas dan kun je ze goed gebruiken om muziek mee te maken. Maar je hoeft er ook niet op te zwoegen: 5 tot 10 minuten aan het begin van elke sessie is voldoende. Wel het liefst een aantal keren in de week, hoe vaker hoe beter!

VOOR WIE

Deze cursus is voor jou als je je klank verder wilt ontwikkelen en met meer gemak en vrij wilt spelen en is voor spelers die de basis onder de knie hebben. Tot en met de gevorderde spelers kan de cursus worden gevolgd, want er zijn altijd weer nieuwe tips toe te passen.
NB: Als je begint met saxofoon spelen raad ik je aan om een professionele docent te nemen. Alleen dan kun je een goede basis opbouwen.

DOEL

Het doel van deze cursus is om een mooie klank uit de sax te kunnen halen maar vooral ook om te kunnen kleuren. Zodat je met de noten een verhaal kunt vertellen. Ook leer je met meer gemak te spelen.

HOE WERKT HET

Om de week, gedurende 14 weken krijg je een nieuwe les in je inbox. Daarin vind je een paar video’s met uitleg en oefeningen. Bijgevoegd is een document met samenvatting en de oefeningen nog eens in een schema gevat.
Je bent ongeveer 15 minuten kwijt met het bekijken van de video’s. De oefeningen doe je elke keer aan het begin van je oefensessie. Hoe vaker hoe beter, maar niet langer dan 5 tot 10 minuten full focus.
Je vindt ook bonus oefeningen: deze zijn voor de speler die (nog) meer uitdaging zoekt.

HOE LANG KAN IK EROVER DOEN?

Om de week ontvang je een nieuwe les maar dat betekent niet dat de vorige af moet zijn. Je kunt ook een maand over een les doen. Sterker nog; dat is zelfs heel goed want dan heb je de tijd om de nieuwe techniek te leren. Dus je kunt de lessen in een mapje verzamelen en je eigen tempo aanhouden.

NB: De lessen zijn niet toevallig in deze volgorde: de oefeningen bouwen voort op de vorige. 

OVER FLOOR WITTINK (klik op de link!)

Please follow and like us:
Floor Wittink

About the Author

Floor Wittink

Leave a Comment:

All fields with “*” are required

Cor nollen

Graag wil ik weten hoe de cursus gaat.
Krijg ik een programma wat ik met herhaling kan inzien en oefenen. Ik kan niet altijd oefenen ivm mijn omgeving

    Floor Wittink

    Beste Cor, dat is een goede vraag. Je kunt het programma altijd weer opnieuw bekijken en dus in je eigen tempo de cursus volgen. Elke week krijg je een nieuwe les in je inbox. De mails kun je dus gewoon opslaan en openen wanneer je wilt. Je kunt de video’s ook meerder malen bekijken.

Leave a Comment:

All fields with “*” are required

Follow by Email
LinkedIn
Share