Jouw ultieme sound! Online cursus

16 juli 2020

INHOUD

De lessen gaan over embouchure, mondholte/keel, ademhaling, aanzet, vibrato en bending. Je krijgt inzicht in hoe deze technieken je klank beïnvloeden en je krijgt oefeningen mee.
Deze oefeningen zijn geen quick fix: ze zijn bedoeld om regelmatig voor langere tijd te doen. Op deze manier wordt je je bewust van de bewegingen en automatiseer je ze. Maar je hoeft er ook niet op te zwoegen: 5 tot 10 minuten aan het begin van elke sessie is voldoende. Wel het liefst een aantal keren in de week, hoe vaker hoe beter!

De lessen 1 tm 6 zijn ook los te bestellen.
Alleen bij de gehele cursus vind je les 7 over bending en extra video's waarin ik de technieken muzikaal toepas. Je vind een video  waarin ik vertel over de bendings van Johnny Hodges, waarin ik vibrato voordoe in enkele klassieke stukken en een video waarin ik verschillende types articulatie laat horen en zien.
Bekijk in de winkel het overzicht van alle lessen

VOOR WIE

Deze cursus is voor jou als je je klank verder wilt ontwikkelen en met meer vrijheid wilt spelen. De cursus is niet voor beginners maar voor spelers die de basis onder de knie hebben. Tot en met de gevorderde spelers kan de cursus worden gevolgd; er zijn altijd nieuwe tips te vinden en manieren om je technische vaardigheden te verdiepen.

DOEL

Het doel van deze cursus is om een mooie klank uit de sax te kunnen halen en daarmee te kunnen kleuren; zodat je met de noten een verhaal kunt vertellen. Ook leer je met meer gemak te spelen.

HOE WERKT HET

Om de week, gedurende 14 weken krijg je een nieuwe les in je inbox. Daarin vind je één of meer video’s met uitleg en oefeningen. Bijgevoegd is een document met samenvatting en de oefeningen nog eens in een schema gevat.
Je bent ongeveer 15 minuten kwijt met het bekijken van de video’s. De oefeningen doe je elke keer aan het begin van je oefensessie. Hoe vaker hoe beter, maar niet langer dan 5 tot 10 minuten full focus.
Je vindt ook bonus oefeningen: deze zijn voor de speler die (nog) meer uitdaging zoekt.

HOE LANG KAN IK EROVER DOEN?

Om de week ontvang je een nieuwe les maar dat betekent niet dat de vorige af moet zijn. Je kunt ook een maand over een les doen. Sterker nog; dat is zelfs heel goed want dan heb je de tijd om de nieuwe techniek te leren. Dus je kunt de lessen in een mapje verzamelen en je eigen tempo aanhouden.

NB: De lessen zijn niet toevallig in deze volgorde: de oefeningen bouwen voort op de vorige.

MEER OVER FLOOR WITTINK

Please follow and like us:
Floor Wittink

About the Author

Floor Wittink

Leave a Comment:

All fields with “*” are required

Cor nollen

Graag wil ik weten hoe de cursus gaat.
Krijg ik een programma wat ik met herhaling kan inzien en oefenen. Ik kan niet altijd oefenen ivm mijn omgeving

    Floor Wittink

    Beste Cor, dat is een goede vraag. Je kunt het programma altijd weer opnieuw bekijken en dus in je eigen tempo de cursus volgen. Elke week krijg je een nieuwe les in je inbox. De mails kun je dus gewoon opslaan en openen wanneer je wilt. Je kunt de video’s ook meerder malen bekijken.

Marianne Venema

Echt een waardevolle aanvulling deze cursus.
Duidelijk uitgelegd. Fijn dat er beelden bij zijn.

    Floor Wittink

    Fijn te horen Marianne!

Leave a Comment:

All fields with “*” are required

Follow by Email
LinkedIn
Share