Vanaf 17-7-2020 beschikbaar, een week lang met korting: de online cursus Jouw ultieme sound!

16 juli 2020

Deze online cursus gaat over de technieken achter het maken van een mooie klank op de saxofoon. Het doel is om verschillende kleuren te kunnen maken, te kunnen spelen met je sound. Het gaat er dus niet om welke manier de enige juiste is, maar om flexibel te zijn; te weten op welke manieren je een toon kunt kleuren. En dan kun je er je eigen muzikale verhaal mee gaan vertellen.

INHOUD

De lessen gaan over embouchure, mondholte/keel, ademhaling, aanzet, vibrato en bending. Je krijgt inzicht in hoe deze technieken je klank beïnvloeden en je krijgt oefeningen mee.
Deze oefeningen zijn geen quick fix: ze zijn bedoeld om regelmatig voor langere tijd te doen. Op deze manier wordt je je bewust van de bewegingen en automatiseer je ze. En pas dan kun je ze goed gebruiken om muziek mee te maken. Maar je hoeft er ook niet op te zwoegen: 5 tot 10 minuten aan het begin van elke sessie is voldoende. Wel het liefst een aantal keren in de week, hoe vaker hoe beter!

VOOR WIE

Deze cursus is voor jou als je je klank verder wilt ontwikkelen en met meer gemak en vrij wil kunnen spelen en is voor gevorderde spelers. Dat betekent voor spelers die de basis onder de knie hebben en les hebben of hebben gehad. Als je begint met saxofoon spelen raad ik je aan om een professionele docent te nemen. Alleen dan kun je een goede basis opbouwen.

DOEL

Het doel van deze cursus is om jou vrijer en met meer gemak te laten spelen. Ik wil graag dat je je ervan bewust wordt wat je doet en daar vervolgens mee gaat spelen. Dat je weet hoe je verschillende kleuren kunt maken en daarmee durft te experimenteren. Dat je niet bang bent om iets fout te doen, maar overal muziek van maakt. Dat is de sleutel tot de magie!

HOE WERKT HET

Elke week, gedurende zeven weken krijg je een nieuwe les in je inbox. daarin vind je een paar video’s met uitleg en oefeningen. Bijgevoegd is een document met samenvatting en de oefeningen nog eens op een rij.
Je bent 5 tot 15 minuten kwijt met het bekijken van de video’s. De oefeningen doe je elke keer aan het begin van je oefensessie. Hoe vaker hoe beter, maar niet langer dan 5 tot 10 minuten full focus.
Je vindt ook bonus oefeningen: deze zijn voor de speler die (nog) meer uitdaging zoekt.

HOE LANG KAN IK EROVER DOEN?

Elke week ontvang je een nieuwe les maar dat betekent niet dat de vorige af moet zijn. Je kunt ook een maand over een les doen. Sterker nog; dat is zelfs heel goed want dan heb je de tijd om de nieuwe bewegingen te leren.Dus je kunt de lessen in een mapje verzamelen en je eigen tempo aanhouden.

NB: De lessen zijn niet toevallig in deze volgorde: de oefeningen bouwen voort op de vorige. 

OVER FLOOR WITTINK (klik op de link!)

Please follow and like us:
Floor Wittink

About the Author

Floor Wittink

Leave a Comment:

All fields with “*” are required

Cor nollen

Graag wil ik weten hoe de cursus gaat.
Krijg ik een programma wat ik met herhaling kan inzien en oefenen. Ik kan niet altijd oefenen ivm mijn omgeving

    Floor Wittink

    Beste Cor, dat is een goede vraag. Je kunt het programma altijd weer opnieuw bekijken en dus in je eigen tempo de cursus volgen. Elke week krijg je een nieuwe les in je inbox. De mails kun je dus gewoon opslaan en openen wanneer je wilt. Je kunt de video’s ook meerder malen bekijken.

Leave a Comment:

All fields with “*” are required

Follow by Email
LinkedIn
Share