Foto: Efraim Schulz-Wackerbarth

Foto: Efraim Schulz-Wackerbarth

Foto: Efraim Schulz-Wackerbarth

Foto: Efraim Schulz-Wackerbarth

Speel je saxofoon en wil je meer leren op het gebied van techniek, instuderen van muziek en spelen vanuit je hart? 
Door in te zoomen op één onderwerp en daar een middag mee bezig te zijn kun je een grote stap maken in het saxofoon spelen.

Floor Wittink is uitvoerend saxofoniste en saxofoondocente en zij geeft sinds 2012 elk jaar een serie saxworkshops. Zij kan je veel vertellen over saxofoon spelen en loopt bijzonder warm voor het spelen vanuit je hart. 

(Nog) geen tijd voor een workshop? Via deze link kun je het E-boek Blow your mind aanschaffen met heel veel tips voor het saxofoonspelen.

‘Op bondige en praktische beschrijft Floor Wittink de essentiële vaardigheden die je nodig hebt om muziek te maken met de saxofoon, onder andere over houding, mondstand en toonvorming, aanzet, ademhaling en ademsteun, kleur en expressie. Daarnaast staan er handige tips over het oefenen, het instuderen van stukken en het onderhoud van het instrument. Ik wou dat dit boekje er was geweest toen ik begon met saxofoonspelen!’
Wouter Wierda, saxofonist, componist, producer

​De Sax zomerdagen komen er weer aan! In het tweede en derde weekend van augustus zijn er weer workshops te volgen. Dit jaar bestaat het aanbod uit Optimale ademhaling voor blazers, Safe Sax saxofoononderhoud&reparatie en tweemaal een 1-Dagsorkest: voor zowel niveau B als C/D. Bekijk hieronder het aanbod!

​SAFE SAX: WORKSHOP REPARATIE & ONDERHOUD VAN DE SAXOFOON - 10-8-19

Zelf beoordelen wat het probleem is wordt makkelijker en eenvoudige problemen kunnen nu zelf worden opgelost. Ondanks veel ervaring in de groep bleek dat vrijwel niemand echt technisch naar zijn sax keek. Met veel preventieve tips blijkt dat je de meeste voorkomende problemen kan voorkomen”

Heb jij altijd al willen leren hoe veel voorkomende problemen op de sax zelf oplost?
 
Er zijn veel kleine reparaties die je makkelijk zelf zou kunnen uitvoeren. In deze workshop leer je hoe je dat doet. Ook wordt uitvoerig behandeld hoe je je sax optimaal kunt onderhouden, waardoor minder slijtage optreedt en de kans op defecten minimaal is.
Zo bespaar je veel geld en tijd, en het is ook nog eens leuk om te doen! Er is genoeg ruimte voor inbreng van eigen ervaringen van de deelnemers.
De workshop wordt gegeven door professioneel saxofoonreparateur Daniël Daemen van Safe Sax. Daniël is tevens professioneel saxofonist en begrijpt dus als geen ander wat jíj het belangrijkst aan je saxofoon vindt. Na afloop ontvang je een reparatiesetje t.w.v. €17,50 zodat je thuis meteen aan de slag kan.


​Lees hier alvast vijf tips voor het onderhoud van je sax!

 • Er is plek voor maximaal 12 deelnemers.
 • Neem vooral ook je eigen sax mee!

 • Investering: €67 inclusief reparatiesetje ter waarde van €17,50. Tot 1 juli geldt de early bird korting van €10 en betaal je €57. (deze prijzen zijn inclusief BTW)
 • Tijd: 10.00 - 13.00
 • Plaats: ​Provincialeweg 66A, 3998 JK Schalkwijk (Utrecht)

​SAFE SAX II: WORKSHOP REPARATIE & ONDERHOUD VAN DE SAXOFOON - 17-8-19

​Deze workshop zit vol


Altijd al eens je saxofoon uit elkaar willen halen? En als een echte reparateur te werk gaan? ​

In navolging op de workshop Onderhoud en Reparatie Niveau 1 is er nu een tweede workshop voor diegenen die dieper willen ingaan op reparaties en de werking van de saxofoon. Professioneel saxofonist en saxofoonreparateur Daniël Daemen geeft deze workshop en zal al je vragen beantwoorden. ​Omdat er aardig wat materiaalkosten inbegrepen zijn bij deze workshop en er beperkt plek is, is de prijs voor deze workshop wat hoger. ​

​Onderwerpen van deze workshop:
1. Leer hoe je zelf polsters kunt vervangen en welke materialen daarvoor nodig zijn
2. Hoe staan de verschillende kleppen met elkaar in verbinding en hoe is de afstelling ervan bepalend voor je klank en intonatie?
3. Welk effect hebben de vele soorten polsters en resonatoren die er zijn op het geluid?
4. Wat is de functie van de stelschroefjes boven de Gis-klep en hoe kun je ze zelf correct afstellen?
5. Hoe kun je je saxofoon uit elkaar halen en zelf nieuwe olie aanbrengen aan de assen? Welke olie heb je daarvoor nodig?
6. Leer hoe je zelf de veertjes strakker of losser kan maken
7. Hoe kun je een stroeve klep weer gangbaar maken?
8. Hoe kun je de nekkurk vervangen
9. Wat kun je doen als je sax helemaal niks meer doet?        

​* Alle nodige gereedschappen worden ter beschikking gesteld voor deze workshop 

* Vergeet niet je instrument en het reparatiesetje dat je tijdens de vorige workshop gekregen hebt mee te nemen! Heb je dit setje niet dan kun je dit verkrijgen voor €17,50. 

 • Investering: €85 Tot 1 juli geldt de early bird korting van €10 en betaal je €75 (deze prijzen zijn inclusief BTW)
 • Tijd: 10.00 - 13.00
 • Plaats:​ Provincialeweg 66A, 3998 JK Schalkwijk (Utrecht)

  ​Deze workshop zit vol

1-DAGSORKEST - 11-8-19 en 18-8-19 

'We hebben echt ontzettend genoten van het 1 dagsorkest gisteren. Ontzettend leerzaam en vooral zo leuk met allemaal saxen, dat vond ik ook een bijzondere ervaring. De organisatie was top en de voorbereiding, informatievoorziening en behulpzaamheid van jouw kant echt super!! Dank daarvoor.'

'Het was een zeer leerzame workshop met een hele fijne, gezellige en open sfeer. Fijn dat iedereen de bladmuziek al goed bekeken had en ook snel nieuwe dingen oppikte. Al met al een zeer geslaagde dag en gisteren tijdens de groepsrepetitie al direct diverse nieuw geleerde dingen gebruikt'

Voor iedere saxofonist die het leuk vindt om samen te spelen in de saxofoonensemble (max 13 deelnemers).
Deze dag gaan we zoveel mogelijk focussen op hóe we spelen: hoe kun je leidend volgen, hoe kun je variëren in je speelmanier, hoe kun je kleuren in samenspel? ​

11 augustus is voor gevorderde spelers (C niveau) met samenspelervaring (inclusief goed partijen kunnen lezen).  
Op het programma staat
All in good time en in dit stuk gaan we in op kleur, timing, swing en er is tevens ruimte voor solo's.  ​

​18 augustus is voor spelers op B niveau (enige jaren samenspel- en leservaring). Op het programma staan, even afhankelijk van het aantal deelnemers, de bekende hits Over the Rainbow en  Summertime.

Investering: €62,  €52 met early bird korting, geldig tot 1 juli 2019. Deze prijs is inclusief BTW.
Locatie:
Provincialeweg 66A, 3998 JK Schalkwijk (Utrecht)
Wanneer:
11 en 18 augustus 2019 10.15 - 15.30
Groepsgrootte: 6 tot 13 
Wil je meedoen? Stuur mij een mail met daarin wat voor sax je speelt en je ervaring via info@desaxschool.nl (Floor)

OPTIMALE ADEMHALING VOOR BLAZERS - 17-8-19

“Geweldige workshop, nooit eerder gevoeld dat ik ook met mijn rug adem en een open en warme sound gekregen op de sax”

"Vandaag de workshop 'Ademsteun’ gevolgd, met veel enthousiasme gegeven door Floor Wittink. Niet alleen is ze een goede speler en docent, ze weet alles luchtig en met humor te brengen en ik ging met heel veel praktische tips weer naar huis om toe te passen. Erg leuk om in een kleine groep enthousiaste saxofoonspelers zo veel te leren! Van harte aanbevolen!"

 • Ervaar je een tekort of juist een teveel aan adem tijdens het spelen?
 • Vind je het lastig om goede controle te houden over je klank?
 • Of vind je dat je toon voller zou mogen klinken? Met name in de hoogte?

Met een goede ademhaling en ademsteun heb je controle over je klank en ervaar je hoe je op een ontspannen manier kunt spelen. Ademhaling is bovendien de schakel tussen je gevoel en je lichaam en dat maakt het leren van een goede ademhaling heel waardevol, zeker bij het maken van muziek! ​

Deze workshop kan door zowel beginnende als gevorderde spelers worden gevolgd.

Inhoud:
​In deze workshop leer je over de werking van ademhaling en ademsteun. Je leert ademhalen met gebruik van je middenrif. Je ervaart het gebruik van je spieren die nodig zijn voor de ademsteun, gevolgd door een inademing die vanzelf gaat. Ik geef je oefeningen mee, want alleen met regelmatig oefenen kun je je gewoontes veranderen. In het volgende seizoen geef ik een cursus van drie workshops, voor wie dieper op dit onderwerp wil ingaan. ​
​Voor een rustige oefening, waarmee je alvast je bewustzijn kunt vergroten verwijs ik je naar de volgende video.

Annuleringsregeling workshops

Kun je toch niet komen op een workshop?
- Tot twee weken voor aanvang geldt restitutie van het gehele betaalde bedrag.
- Bij afmelding korter dan twee weken van tevoren geldt het retourneren van de helft van het betaalde bedrag.
- Bij afmelding korter dan 24 uur van tevoren is er geen restitutie mogelijk. 

Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
LinkedIn