Speel je saxofoon en wil je meer leren op het gebied van:

  • Techniek
  • Interpretatie
  • Spelen vanuit je hart

Door in te zoomen op één onderwerp kun je een grote stap maken in het muziek maken en/of in je techniek. 
Floor Wittink is uitvoerend saxofoniste en saxofoondocente en zij geeft sinds 2012 elk jaar een serie saxworkshops. Zij kan je veel vertellen over saxofoon spelen en loopt bijzonder warm voor helpen met spelen vanuit je hart.

Bekijk hier het workshop aanbod voor het seizoen 16-17:

Samenspel & Creatief studeren (5-2-17 en 19-2-17)

In deze workshops voor saxofonisten leer je je muzikale verhaal te vertellen uit je hart en met gedegen studie. Samen met anderen is het nog leuker om te ervaren hoe je je een stuk eigen maakt. Je leert hoe je muziek gezamenlijk in kunt studeren en hoe je vervolgens samen kunt gaan spelen met de muziek. Uiteraard krijg je ook tips over samenspel zoals over fraseren, articuleren, aangeven en begeleiden. Deze methode kun je vervolgens toepassen in het studeren van jouw muziek en partijen.

Stukken die gespeeld gaan worden zijn de klassieker Over the Rainbow en een mooi koraal van Bach. De focus is op gecomponeerde muziek en minder op jazz en pop.

Deze workshops zijn voor spelers met minimaal drie jaar leservaring en vanaf niveau B.

Krijg je de smaak te pakken dan kun je verdergaan met de volgende serie workshops om nog dieper in te gaan op muziek waar jij zelf mee bezig bent!

Ontspannen met aandacht voor wat er in de groep gebeurt en daardoor erg leuk en leerzaam. Een aanrader!

C. de Winter

Investering: €145 voor beide workshops. Tot 1 januari 2017 geldt een early bird korting van €20 en betaal je €125!
Data: 5 en 19 februari 2017
Tijd: 14.00 - 17.00
Locatie: De Saxschool, Rijksstraatweg 32d Utrecht (parkeren gratis en voor de deur)

Creatief studeren: van blad naar hart (voor blazers) (5-3-17, 2-4-17 en 16-4-17)

  • Mis je een goede methode om thuis te oefenen?
  • Denk je dat je meer uit de muziek kan halen?
  • Wil je weten hoe jouw muzikale verhaal overkomt?

In deze workshops krijg je een stappenplan aangereikt om muziek op een creatieve en handige manier te oefenen. Door middel van samenspelen en oefeningen breng je dit in de praktijk. De ervaring van deze workshops is dat je veel meer muzikale mogelijkheden ontdekt en sneller instudeert.

Daarnaast krijg je een kans om voor te spelen in veilige omgeving en zo te kijken of jouw verhaal overkomt! Je kunt er echter ook voor kiezen om alleen te luisteren naar andere deelnemers: het is minstens zo leerzaam om te horen hoe de noten getransformeerd worden in een verhaal wat je raakt door enkele aanwijzingen.

Deze workshops zijn voor spelers met minimaal drie jaar leservaring en vanaf niveau B.

Krijg je de smaak te pakken dan kun je verdergaan met de volgende serie workshops om nog dieper in te gaan op muziek waar jij zelf mee bezig bent!

Er zijn zeker een aantal belangrijke dingen die ik heb 'ingebouwd' in mijn oefenen en spelen. De belangrijkste dingen zijn de concentratie en mentale voorbereiding op het spelen van de eerste noot en daarna de rest, het oefenen van stukken met verschillende ritmes, tempo's en accentuering. Een meer ontspannen improviseren vanuit het idee dat alles goed is zolang het maar vanuit een bepaalde bedoeling voortkomt. De workshops zie ik als waardevolle aanvulling op mijn kennis en ervaring. Met name de inzichten en technieken uit de klassieke benadering vind ik een aanvulling voor mij als 'jazzy rommelaar'. De workshops hebben mijn enthousiasme voor het spelen en oefenen weer aangewakkerd en mijn motivatie heeft een behoorlijke boost gekregen.

Norbert

Investering: €195 voor de drie workshops. Tot 15 januari 2017 geldt een early bird korting van €30 en betaal je €165!
Data: 5 maart, 2 april en 16 april 2017
Tijd: 14.00 - 17.00
Locatie: De Saxschool, Rijksstraatweg 32d Utrecht (parkeren gratis en voor de deur)

Komende zomer (2017) is er medio/eind augustus een workshopweekend Spelen vanuit je Hart. In dit weekend wordt een thema uitgelicht wat jou zal helpen en inspireren om die magie van muziek nog beter te ervaren. Vaste onderdelen zijn samenspel en solospel. Dit weekend is voor saxofonisten die minimaal drie jaar les hebben gehad. Om mee te doen aan dit weekend is het aan te raden de workshops Creatief Studeren en Samenspel & vier stappen om in te studeren óf de serie Spelen vanuit je Hart 2015 te hebben gevolgd.

Daarnaast zijn er in augustus 2017 workshops Basistechnieken voor beginners en voor gevorderden te volgen. Voor beginners komen vooral houding, embouchure en aanzet aanbod. In de workshop voor gevorderden werken we aan klankvorming.